Petri Syld: Vahvan naisen muotokuva

Vahva nainen on kaunis ja pehmeä. Hän säteilee onnellisuutta ja helmeilee ympärilleen rakkautta. Hänen kotinsa on kaunis ja riittävän siisti, sillä senkin hoidolle jää aikaa. Koti kuvastaa naisen sisintä, ja siellä on muidenkin hyvä olla. Vahva nainen ymmärtää, että elämän keskiössä on nainen itse – juuri hän ja hänen hyvinvointinsa. Hän ei elä yksin muille eikä hylkää unelmiaan toisten takia, mutta hänestä riittää varsin hyvin jaettavaksi. Vahva nainen on erilainen kuin esikuvina toimineet sukunsa vanhat naiset, joiden elämästä iso siivu oli olosuhteiden pakosta annettava yksinomaan perheen ja kodin käyttöön.

Vahva nainen hymyilee, ja sellainen aito, sydämessä syntynyt hymy tarttuu ympäristöön. Kuka tahansa siinä tilassa hänen kanssaan onkin, hymyilee ja kohenee hänen vaikutuksestaan. Vahva nainen nauttii säteilystään, sillä hän tietää, että vaikutus muihin on hyvä. Vahva nainen tahtoo auttaa toisia ja parantaa heidän oloaan, sillä hän tietää omaavansa siihen pätevyyttä. Ja siinä kohtaa, kun pätevyys loppuu vahva nainen ainakin yrittää. Itsetunto on sen verran vankalla pohjalla, ettei pieni epäonnistuminen lannista.

Vahvalla naisella on silmissään intohimoa. Tunteikas katse kohdistuu niin ihmisiin kuin abstrakteihin asioihin. Jokin haave voi olla epärealistisen kaukainen, mutta sen ajattelu saa salaperäisen hymyn pehmeille huulille. Haave ei välttämättä koskaan toteudu, ja nainen tietää sen. Se ei estä vahvaa naista miettimästä, mitä polkuja hän lähtisi kulkemaan päästäkseen edes vähän lähemmäs unelmaa. Intohimo näkyy hänen työssäänkin, jossa nainen kokee tulevansa arvostetuksi omien ansioidensa takia. Vahva nainen ei koe tarvetta pyristellä ja pyrkiä, vaan luottaa mieluummin siihen, että hän osaa ja riittää.

Sama intohimo näkyy ja tuntuu parisuhteessa, jonka vahva nainen on joko itse valinnut tai kohtalon osoittamana kohdannut. Vahvan intuitiivisena hän tuntee kyllä, onko jokin asia hänelle hyväksi. Vahva nainen antaa itsestään aivan kaiken, jos puoliso osaa pitää naistaan hyvänä. Vahva nainen kuulee kumppaniltaan kauniita asioita niitä erityisesti pyytämättä. Tämä saa hänet tuntemaan itsensä arvokkaaksi ja hyväksytyksi, kumppanilleen ainutlaatuiseksi. Hän on armollinen itselleen ja sallii epäkohdat sekä itsessään että muissa ihmisissä. Vahva nainen kokee, että hän riittää kumppanilleen, sillä hän on saanut puolisoltaan paljon rakkautta osakseen ja huomannut, että niin on hyvä.

Vahvan naisen intohimo näkyy myös avoimena seksuaalisuutena. Hän ei häpeä naiseuttaan, oli se sitten perinteistä muotoa tai jotakin muuta. Vahva nainen uskaltaa näyttää kaikki puolensa ja olla alasti kumppaninsa edessä niin fyysisesti kuin henkisesti. Hänellä saattaa olla kipupisteitä kehossaan tai sydämessään, mutta vahvuutensa vuoksi hän uskaltaa luottaa siihen, että kumppani tietää, oppii ja huomioi ne oikealla tavalla. Vahva nainen uskaltaa seksissä pyytää nautintoa. Hän ei tyydy siihen, että on alisteinen objekti (jollei varta vasten sitten tahdo sitä), jonka ainoa tarkoitus on pitää puoliso tyytyväisenä. Nainen on oppinut tuntemaan oman nautintonsa alkulähteet, ja jatkaa loputonta tutkimusmatkaansa. Hän osaa sanoittaa toiveensa ja uskaltaa kasvotusten kertoa odotuksensa toiselle. Hän uskaltaa tehdä niin, sillä hän uskoo, ettei kumppani tuomitse tai loukkaannu sanoista. Eikä kumppani loukkaannu, sillä hänkin tietää, miten vahva nainen antaa itsestään kaiken saadessaan olla oma itsensä.

Vahva nainen uskaltaa antautua nauttimaan elämästä ja sen pienistä hetkistä spontaanisti. Hän uskaltaa heittäytyä ja leikkiä parisuhteessaankin, eikä tee asioista liian vakavia. Nainen luottaa siihen, että hyvällä saa aikaan hyvää, eikä hän yleensä väärässä olekaan. Vahva nainen kysyy, kommentoi ja keskustelee, sillä hänelle on tärkeää tietää, mitä toiselle kuuluu. Tärkeää hänelle on myös tietää, mikä tuo kumppanille hyvää oloa. Jos vain suinkin voi, hän kyllä hoitaa asiat niin, että se hyvä olo varmasti tulee.

Vahva nainen saa olla myös heikko, ja hän uskaltaa joskus taipua. Nainen ei kaikista osaamisistaan ja energiastaan huolimatta aina jaksa tai osaa kaikkea, ja hän uskaltaa silloin pyytää apua. Vahva nainen ei pelkää sitä, että leimautuu heikoksi tai mukavuudenhaluiseksi, vaan uskaltaa itkeä hädän hetkellä ja hakea turvaa toisen ihmisen kainalosta.

Vahva nainen ei piittaa ympäristön tai kulttuurin hänelle asettamista paineista ja rooleista. Hän ajattelee, että elämä on ainutkertaista ja se koetaan suurella todennäköisyydellä vain kerran. Siksi elämästä pitää nauttia ja omakuva muokata sellaiseksi, että sen kanssa on antoisaa. Äidin, kotihengettären ja puolison roolit ovat tärkeitä. Silti vahva nainen ymmärtää, että hänellä on lähes kaikki valta määritellä se, kuka hän sisimmässään on.

Elämä vahvan naisen kanssa on sekä erittäin helppoa että erittäin vaikeaa. Ääripäiden väliin mahtuu 90 prosenttia yhteiselosta, ja sekin on pääosin jokaisessa solussa tuntuvaa ihanaa aikaa. Vahva nainen sanoittaa elämäänsä ja opettaa kumppaniaan sanoittamaan omaansa. Kun molempien sanat löytävät toisensa, syntyy uskomattoman monipuolinen ja tiivis kokonaisuus, jossa kumpikin saa ja voi olla omilla vahvuuksillaan mukana. Vahvan naisen puolisona sanoisin, että vahvuutta kannattaa tukea ja ruokkia. Elämä tuntuu elämältä, ja se on elämän tarkoitus.


Kollaasin 2019 maaliskuun aihe on vahva nainen. Kirjoittaja on puunkesyttäjä, uusperheisä, parisuhdeaddikti ja seikkailija, joka ihmettelee loputtomasti elämää kuvaten ja kirjoittaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: