Voisinko kierrättää vuokraamalla?

Pitkään mietin mitä haluaisin tässä kuussa sanoa. En ole erityisemmin käsityöihminen, joten kaikenlaiset diy-jutut ei oikein sovi meikämandoliinin partaan. Tai siis yritystähän aina löytyy, mutta se sitten hukkuu turhautumisen ja ärsyyntymisen alle. Miusta ihmiset, jotka ovat taitavia käsistään, ovat jotenkin ihmeellisiä. Ja siis kyllä – harjoitus tekisi tässä asiassa varmaan miulle ihmeitä, mutta mielenkiintoa harjoitteluun ei ole.

Mites sitten tuo kierrätys? Olisiko aika puhua siitä miten onnelliseksi tulin, kun taloyhtiöön tuli oma kierrätysastia muoveille? Nooo – ehkei kuitenkaan. Mietin, pohdin ja puhisin. Ei Jeesus sentään mitään ajatusta nouse, mistä saisin kiinni edes pienesti, jotta keksisin jutun aiheen. Kunnes tänään aamulla katsoin kissojen aukaisemaa vaatekaapin ovea, jonne olen laittanut ”ne aarteet”, joihin toivon mahtuvani vielä jonain päivänä. Tiedätte varmaan ne lempparivaatteet, joista ei malta luopua, vaikka perse onkin levinnyt. Ehkäpä käynnissä on painonpudotusprosessi, joka vielä vähän vaikeuttaa luopumista. (Kättä pystyyn täältä sen merkiksi. Tosin onnistumisen tunnetta ei viimeiseen pariin kuukauteen ole tässä asiassa saatu. Pikemminkin huokaisuja, kun ei olla menty ylöspäin puntarilukemissa.) No joka tapauksessa, tuijottelin kaapin sisältä kutsuvaa punaista iltapukua ja mietin, miten sääli onkaan, että se on kaapissa piilossa, eikä käytössä.

Aina silloin tällöin pohdin puolivakavasti, että voisin aloittaa vuokraamaan vaatteitani. Kaapistani löytyy yhtä sun toista, mistä en haluaisi vielä luopua. Mutta samalla myös harmittelen vaatteiden ja asusteiden vähäistä käyttömäärää. Miksi omistaa kasa käsilaukkuja, kun en kuitenkaan voi käyttää kuin yhtä kerrallaan? Ja sieltä löytyy sitten aina se lemppari, joka on käytössä enemmän kuin muut. Tavaroiden kiertoon laittaminen on helpottunut viime aikoina. Myin pois laukun, jota en ollut käyttänyt vuosiin, mutta josta vielä vuoden päivät takaperin kuitenkin ajattelin, etten tule luopumaan siitä laukusta ikinä. Vaikka luopuminen on helpompaa, on siltikin edelleen iso kasa vaatteita ja asusteita, joista en vain ole valmis päästämään irti.

Olen pohtinut vuokraamista. Mitä hyötyjä ja haittoja siinä on – no esimerkiksi vuokraajien luotettavuus. Onhan se vähän ikävää, jos oma juttu ei tulekaan takaisin ehjänä – tai ollenkaan. Se on kai se suurin syy miksi ei ole edes tullut kokeiltua. Saatikka mietittyä, että miten hinnoittelu voisi toimia.

Mitä luulet? Olisitko kiinnostunut vuokraamaan esimerkiksi juhlamekkoa? Tai käsilaukkua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: